Ylönen Rauno

Olen Mikkelissä syntynyt ja täällä nuoruuteni viettänyt media-alan ammattilainen – urheilutoimittaja ja paluumuuttaja. Palasin Mikkeliin 30 vuoden jälkeen kotiseuturakkaudesta ja asun nyt Mikkelin ytimessä – torin tuntumassa. Moni asia on muuttunut ja kehittynyt siitä kun lähdin täältä, mutta Mikkeli ei ole valmis. Olen nyt osa-aika eläkkeellä ja valmis Mikkelin kehitystyöhön. 

Pitkällä työurallani olen luonut laajan yhteistyöverkoston, jota voin käyttää kotikaupunkini parhaaksi. Olen asunut Mikkeliä pienemmissä ja suuremmissa kaupungeissa, mutta mielestäni Mikkeli on sopivan kokoinen. Teen työtä Mikkelin eteen teemalla "Rane välittää!" Pidetään huolta toisistamme ja rakennetaan yhdessä elinvoimainen ja kehittyvä Mikkeli.

Kuntavaaleissa
äänestysnumero

220

Ammatti

Urheilutoimittaja, osa-aikaeläkeläinen. Entinen kilpaurheilija (kestävyysjuoksu) ja valmentaja

Ikä

62

Perhe

Muusikkotytär, joka asuu Helsingissä

Harrastukset

Ulkoilu, kuntosali, lukeminen, maalaaminen (öljyväreillä)

Yhteystiedot

rauno.ylonen@media.fi

044 282 4867

Reseptini Mikkelin parhaaksi

Reseptini Mikkelin parhaaksi:

R = Rakentavaa yhteistyötä kohti parempaa tulevaisuutta. Mikkeli tarvitsee uusia yhtenäisiä voimia ja sillanrakentajia, joilla on visioita ja yhteistä tahtoa rakentaa tulevaisuuden Mikkelistä kehittyvä ja kansainvälinen kaupunki meidän ikääntyvien hoiva- ja hyvinvointipalveluita unohtamatta.
A = Arvot ohjaavat toimintaamme. Mikkelillä on hyvä maine ja mahtavat mahdollisuudet Etelä-Savon omaleimaisena maakuntakeskuksena. Meidän on uskottava itseemme ja toisiimme ja oltava valmiina tukemaan yrittäjyyttä ja työntekoa. Päättäjät voivat luoda toimintaedellytykset yrityksillemme, joiden avulla Mikkeli kasvaa ja menestyy. Puhdasta järviluontoa ei voi rahalla mitata eikä sitä ole varaa menettää. Mikkeli voi olla sinivihreän siirtymän teknologiatuotteissa ja uusiutuvassa energiataloudessa maan kärkeä ja luontomatkailua on yhä kehitettävä.
N = Nuoret tekevät tulevaisuuden Mikkelin. Nuorten sekä lapsiperheiden hyvinvoinnin tukeminen pitää olla Mikkelin sydänasia yhteistyössä elinvoimaisten kolmannen sektorin järjestöjen kuten nuoriso-, kulttuuri- ja urheilujärjestöjen kanssa. Nuorista kasvaa tulevaisuuden päätöksentekijöitä, jotka ansaitsevat tukea ja vaikka oman Leikkimaailman.
E = Elinvoima tulee kasvusta. Mikkeli kilpailee hankkeista ja uusista yrityksistä muiden kunta- ja maakuntakeskusten kanssa. Emme voi vain tyytyväisinä myhäillä, vaan voimme olla vieläkin parempia uusien yritysten ja työpaikkojen houkuttelemisessa ja saamisessa Mikkeliin vain, kun huolehdimme omista elinvoimatekijöistä.

TOP 3 -teemani seuraavalle valtuustokaudelle:

1. Verotusta alas toimintoja järkeistäen
2. Yhteistyökykyä, harmoniaa ja jämäkkyyttä päätöksentekoon
3. Mikkeli ensin – lapsiperheitten ja nuorten hyvinvointi etusijalla

MINUN SUOSIKKIRESEPTINI

Ranen italialainen juustolasagne

400 g naudan jauhelihaa
10 lasagnelevyä, riippuen koosta
2 isoa sipulia
1 tlk tomaattimurskaa
1-2 dl vettä tai lihalientä
1-2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria/italialaista pepe nero -maustetta (jos saatavilla)
2 tl oreganoa
1 tl timjamia
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
100 g juustoraastetta esim mozzarella
50-100 g Juustomestarin cheddar -juustoraastetta

1. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä paistinpannulla tai kasarissa.

2. Lisää tomaattimurska, vesi/lihaliemi, suola ja mustapippuri/pepe nero. Anna kastikkeen kiehua kannen alla hiljalleen noin 20 min. Mausta oreganolla ja timjamilla.

3. Juustokastiketta varten sulata kattilassa voi ja sekoittele vehnäjauhot joukkoon.

4. Kaada kattilaan puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri/pepe nero ja mozzarella juustoraaste.

5. Voitele suorakaiteen muotoinen tai laakea lasagnevuoka. Kaada pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä sen päälle kerros lasagnelevyjä. Kaada lasagnelevyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Täytä näin kerroksittain kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle siloittele Juustomestarin cheddar -juustoraaste tai muu maullesi sopiva erikoisjuustoraaste.

6. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia eli kunnes lasagne on pinnaltaan kauniin ruskeaa. Anna lasagnen vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Ruokajuomaksi lasagnen kanssa sopii vaikka italialainen pirteä ja hedelmäinen Chardonnay-valkoviini tai aromikas Peroni-olut, jota on saatavana myös gluteenittomana tai alkoholittomana.

Ylönen
Rauno

Kuntavaaleissa
äänestysnumero

220