Syväoja Pirjo

Vuonna 1996 olin ensimmäistä kertaa Keskustan ehdokkaana kuntavaaleissa ja istuin kaksi kautta Mikkelin kaupungin valtuustossa ja jonkin aikaa myös hallituksessa. Toimin kuusi vuotta silloisen ammattioppilaitoksen hallituksen puheenjohtajana. Nyt 30 vuotta myöhemmin olen valmis uudelleen antamaan kokemukseni ja osaamiseni Mikkelin hyväksi.

Olen ammatiltani mielisairaanhoitaja, erikoissairaanhoitaja, terveydenhuollon opettaja ja hallintotieteen maisteri. Olen tehnyt pitkän työuran Ruotsissa ja Suomessa toimien sairaanhoitajana, opettajana, yksityisessä yrityksessä terveydenhuollon puhelin- ja etäpalvelujen kehittäjänä, Mikkelin seutusoten valmistelijana ja Mikkelin keskussairaalakampuksen rakennus- ja uudistushankkeen hankejohtajana.

Nyt toimin hoitotyön johtajana hyvinvointialue Eloisassa. Isäni oli Karjalan evakkoja ja opin jo lapsuudessa yrittämisen ja työnteon merkityksen. Sekä sen, että niukkuuden keskellä voi kirkastua elämän tärkeät asiat ja arvot. Toimelias ja sinnikäs pienviljelijän tytär on valmis ottamaan vastuuta.🙋

Kuntavaaleissa
äänestysnumero

210

Ammatti

Johtajaylihoitaja

Ikä

66

Perhe

Mies, aikuiset lapset, kolme lastenlasta

Harrastukset

Hyötyviljely, mehiläisten hoito, terveet elämäntavat, kehitysyhteistyö ja Afrikan lasten auttaminen

Yhteystiedot

pirjo.pipitii@gmail.com

040 176 4662

Reseptini Mikkelin parhaaksi

Ainekset:
1 kuppi tarkkaa taloudenpitoa (mutta ei liian kuivaksi keitettynä)
2 dl uusia investointeja (mieluiten laadukkaita raaka-aineita)
litra yhteistyökykyä ja luottamusta (tuoreena)
3 kourallista hengen ja ruumiin kulttuuria 
7 rkl tervettä järkeä
kuppi kansainvälisyyttä
1 tl huumorintajua (jos menee liian vakavaksi, lisää 2 tl)
runsaasti empatiaa 
 
Aloitetaan tarkalla taloudenpidolla. Lisätään uudet investoinnit vähitellen. Annetaan luottamuksen ja yhteistyökyvyn imeytyä kunnolla seokseen. Lisätään joukkoon hengen ja ruumiin kulttuuri. Maustetaan terveellä järjellä ja hyvillä perinteillä. Lisätään ripaus kansainvälisyyttä, eikä pelätä rohkeita makuja. Kaadetaan lopuksi päälle huumorintajua ja annetaan kaiken hautua yhdessä. Tarjoillaan empatian kera koko Mikkelille – parasta nautittuna yhdessä ❤

TOP 3 -teemani seuraavalle valtuustokaudelle:

1. Tehdään Mikkelistä kansainvälinen kokonaisturvallisuuden päämajakaupunki ja edelläkävijä – turvallisuusalasta on mahdollista kehittyä Mikkelin kasvun veturi. 
2. Turvataan lapsille ja nuorille rauha kasvaa, kehittyä ja oppia. Vahvistetaan Mikkelin imagoa hyvänä koulu- ja opiskelukaupunkina.
3. Haluan tehdä vastuullisia ja viisaita valintoja omassa arkielämässäni ja päätöksenteossa. Samaa vastuun ottamista toivon kaikilta kuntalaisilta ja poliittisilta päättäjiltä.

MINUN SUOSIKKIRESEPTINI

Lipstikkaliemi kesän juhliin

6 keltasipulia
2 perunaa
2–3 vartta tuoretta lipstikkaa 
rypsiöljyä
4 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta
1,5 l vettä
2 kasviliemikuutiota
1/2 tl valkopippuria
sitruunamehua
1 rkl hunajaa
2 dl kermaa

1. Keitä lohkotut sipulit ja perunat yhdessä lipstikan varsien kanssa n. ½ tuntia n. litrassa vettä.

2. Ota lipstikan varret pois keitoksesta. Siivilöi keitos ja purista peruna-sipulimassa siivilän läpi lusikkaa apuna käyttäen.

3. Kuumenna öljy kattilassa, älä ruskista. Lisää jauhot ja anna seoksen kuumentua.

4. Lisää loppu kylmä vesi sekä jäähtynyt keitos koko ajan sekoittaen, kunnes liemi hieman sakenee.

5. Lisää kasvisliemikuutiot ja keitä miedolla lämmöllä noin tunti.

6. Lisää pippuri, sitruunamehu, hunaja ja kerma. Tarkasta suolaisuus ja anna liemen levätä hetken ennen tarjoilua.

Voit lisätä tuoretta lipstikkasilppua valmiiseen liemeen, mutta maku on hienostuneempi ilman lisäystä.

Syväoja
Pirjo

Kuntavaaleissa
äänestysnumero

210