Viljelen Lenjuksen sukutilaa Mikkelin Porrassalmella. Tuotamme lypsykarjatilallamme lähiruokaa ja hoidamme kulttuurimaisemaa.
Olen toiminut useissa kaupungin, seurakunnan, järjestöjen ja yritysten luottamustoimissa. Tällä hetkellä keskeisimpiä ovat Mikkelin kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajan, Mikkelin hiippakuntavaltuuston puheenjohtajan ja Suomen Keskustan puoluehallituksen jäsenen tehtävät.
Mikkeliä rakennetaan yhteistyöllä, tulevaisuuteen valoisasti katsoen. Haluan tuoda oman osaamiseni ja kokemukseni tähän työhön.
Kuntavaaleissa
äänestysnumero
194
Ammatti
Maanviljelijä
Ikä
58
Perhe
Vaimo ja neljä aikuista lasta
Harrastukset
Lukeminen, paikallishistoria, liikunta
Yhteystiedot
petri.pekonen2@gmail.com
040 358 7639
NATOn alaesikunnan myötä Mikkeli kansainvälistyy ja kehittyy kokonaisturvallisuuden päämajakaupungiksi. Tulevalla valtuustokaudella on jatkettava kaupungin talouden vastuullista hoitamista, jotta Mikkelin asema maakuntakeskuksena vahvistuu.
Mikkelin tulee tavoitella vihreän siirtymän ja datatalouden investointeja sekä lisääntyvää matkailijavirtaa. Päätöksenteossa keskeistä on ryhmien välinen yhteistyö ja keskinäinen luottamus. Rakennetaan yhdessä menestyvää Mikkeliä kohti 2030-lukua!
TOP 3 -teemani seuraavalle valtuustokaudelle:
1. Vahvistuva kuntatalous
2. Toimivat liikenne- ja tietoliikenneyhteydet koko Mikkelissä
3. Terveet ja turvalliset koulut lapsille ja nuorille
MINUN SUOSIKKIRESEPTINI
4 burgersämpylää
600 g naudan jauhelihaa
3/4 tl suolaa
jääsalaattia
2 tomaattia
4 ananasrengasta
2 tl Tertin kartanon Tulta & Hekumaa -mausteseosta
1 dl majoneesia
4 siivua Valion Oltermanni Monterey Jack -juustoa
1. Ota majoneesi pieneen astiaan ja laita siihen Tulta & Hekumaa -mausteseosta. Jätä hetkeksi maustumaan.
2. Muotoile jauhelihasta neljä tasakokoista palloa. Laita pallot yksi kerrallaan kuumalle paistinpannulle. Laita päälle pala leivinpaperia ja paino esim. kattilankansi. Paina jauhelihapalloa kannen alla noin kaksi minuuttia, jolloin siitä irtoaa ylimääräinen neste. Käännä pihvi ja anna myös toisen puolen paistua. Mausta pihvit suolalla.
3. Kun pihvit ovat valmiita, laita niiden päälle juustosiivut.
4. Lämmitä halkaistut sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa.
5. Laita lämpimien sämpylöiden päälle maustettua majoneesia.
6. Lisää tomaattia, salaattia ja ananasta sekä pihvit.
Nauti hampurilaiset esim. kylmän maidon kera. ☺️
Kuntavaaleissa
äänestysnumero
194