Pekonen Petri

Viljelen Lenjuksen sukutilaa Mikkelin Porrassalmella. Tuotamme lypsykarjatilallamme lähiruokaa ja hoidamme kulttuurimaisemaa.
 
Olen toiminut useissa kaupungin, seurakunnan, järjestöjen ja yritysten luottamustoimissa. Tällä hetkellä keskeisimpiä ovat Mikkelin kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajan, Mikkelin hiippakuntavaltuuston puheenjohtajan ja Suomen Keskustan puoluehallituksen jäsenen tehtävät.
 
Mikkeliä rakennetaan yhteistyöllä, tulevaisuuteen valoisasti katsoen. Haluan tuoda oman osaamiseni ja kokemukseni tähän työhön.

Kuntavaaleissa
äänestysnumero

194

Ammatti

Maanviljelijä

Ikä

58

Perhe

Vaimo ja neljä aikuista lasta

Harrastukset

Lukeminen, paikallishistoria, liikunta

Yhteystiedot

petri.pekonen2@gmail.com

040 358 7639

Reseptini Mikkelin parhaaksi

NATOn alaesikunnan myötä Mikkeli kansainvälistyy ja kehittyy kokonaisturvallisuuden päämajakaupungiksi. Tulevalla valtuustokaudella on jatkettava kaupungin talouden vastuullista hoitamista, jotta Mikkelin asema maakuntakeskuksena vahvistuu.

Mikkelin tulee tavoitella vihreän siirtymän ja datatalouden investointeja sekä lisääntyvää matkailijavirtaa. Päätöksenteossa keskeistä on ryhmien välinen yhteistyö ja keskinäinen luottamus. Rakennetaan yhdessä menestyvää Mikkeliä kohti 2030-lukua!

TOP 3 -teemani seuraavalle valtuustokaudelle:

1. Vahvistuva kuntatalous
2. Toimivat liikenne- ja tietoliikenneyhteydet koko Mikkelissä
3. Terveet ja turvalliset koulut lapsille ja nuorille

MINUN SUOSIKKIRESEPTINI

Lenjuksen smash burger

4 burgersämpylää
600 g naudan jauhelihaa
3/4 tl suolaa
jääsalaattia 
2 tomaattia
4 ananasrengasta
2 tl Tertin kartanon Tulta & Hekumaa -mausteseosta
1 dl majoneesia
4 siivua Valion Oltermanni Monterey Jack -juustoa

1. Ota majoneesi pieneen astiaan ja laita siihen Tulta & Hekumaa -mausteseosta. Jätä hetkeksi maustumaan.
 
2. Muotoile jauhelihasta neljä tasakokoista palloa. Laita pallot yksi kerrallaan kuumalle paistinpannulle. Laita päälle pala leivinpaperia ja paino esim. kattilankansi. Paina jauhelihapalloa kannen alla noin kaksi minuuttia, jolloin siitä irtoaa ylimääräinen neste. Käännä pihvi ja anna myös toisen puolen paistua. Mausta pihvit suolalla. 

3. Kun pihvit ovat valmiita, laita niiden päälle juustosiivut. 

4. Lämmitä halkaistut sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa. 

5. Laita lämpimien sämpylöiden päälle maustettua majoneesia.

6. Lisää tomaattia, salaattia ja ananasta sekä pihvit. 
 
Nauti hampurilaiset esim. kylmän maidon kera. ☺️

Pekonen
Petri

Kuntavaaleissa
äänestysnumero

194