Panula-Ontto-Suuronen Anni

Olen vuonna 1991 Mikkeliin muuttanut eteläsavolainen. Asustelen omakotitalossa Mikkelin itäpuolella Heinälahden / Helppanalan kylässä. Opiskelin Kuopion yliopistossa ja suoritin tohtorin tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa.

Minusta Mikkeli on paras paikka asua, en vaihtaisi sitä toiseen, vaikka verotus on turhan korkealla verrattuna muihin kuntiin. Haluankin toimia alueen parhaaksi osaamistani hyödyntäen.

Kuntavaaleissa
äänestysnumero

192

Aluevaaleissa
äänestysnumero

2314

Ammatti

Pääluottamusmies, filosofian tohtori ympäristötieteet

Ikä

62

Perhe

Naimisissa, aikuinen poika

Harrastukset

Ulkoilu, käsityöt, ruuanlaitto, kulttuuri, koirat

Reseptini Mikkelin parhaaksi

Mikkelissä puhutaan kaupungin taloudesta, entäpä kaupunkilaisten tarpeista? Kaupunki on rakennettu pitkän ajan kuluessa ja taloudellisesti paljon heikommassa tilanteessa. Kuitenkin kehittäminen tapahtui tarvepohjaisesti ja asetettiin tavoiteet siltä pohjalta. Osattiin mitoittaa voimavarat ja tarpeet, kaavoitettiin ja rakennettiin, kouluja, puistoja, lämpölaitoksia, ja katuja.

Kuntaverojen maksajien tulee saada katetta veroilleen, kuten hyvä ympäristö, liikennepalveluita, kohtuuhintaista asumista, tilaa erillaisille harrastustoiminnoille ja turvallinen koulutie. Asukkaita ei tule kaupugin kehittämisessa jättää ulkokehälle.

TOP 3 -teemani seuraavalle valtuustokaudelle:

1. Asukkaat ja ympäristö
2. Lapset ja nuoret ovat tässä ja nyt, muutaman vuoden päästä aikuistuvat ja tarvitsevat otteen työelämään
3. Kulttuuri voimavarana

MINUN SUOSIKKIRESEPTINI

Onnelliseksi tekevä kalakeitto

paksupohjainen kattila maitokeitolle
vettä
4-8 perunaa koosta ja syöjien nälkäisyydestä riippuen
1 sipuli
n. 1 tl suolaa
6–8 maustepippuria
tilliä
järvikalaa / pakastekalaa tai kirjolohi (vegaaniversioon porkkanaa)
voita
1 dl kermaa (vegaaniversioon kookosmaitoa)
leipää

1. Kuori, pilko ja laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Lisää vettä sen verran, että perunat peittyvät. (Jos teet vegaaniversion, lisää ohuet porkkanasuikaleet kalan korvikkeena.)

2. Lisää yksi neljään osaan halkaistu sipuli ja maustepippurit.

3. Valmistele kala, mieluiten tuoretta järvikalaa tai vaihtoehtoisesti kirjolohi. Itse laitan kalan (kuha tai made) keittoon fileroituna, ruodot ja nahka poistettuna. Muikussa ja ahvenissa nahka saa jäädä ja pienissä kaloissa ruodotkin. Mateen maksa ja mäti antavat mukavan lisän kalakeiton sattumiin.

4. Kun perunat ovat pehmenneet, lisää kala, hieman suolaa ja keitä noin 10 minuuttia

5. Lisää nokare voita sekä kerma (korvaa vegaaniversiossa kookoskermalla). Nestettä tarvitaan sen verran, että ainekset peittyvät.

6. Mausta tilillä, kiehauta ja tarkista suola maistamalla.

Syö heti lämpimänä ruisleivän tai tumman gluteenittoman leivän kanssa.

Panula-Ontto-Suuronen
Anni

Kuntavaaleissa
äänestysnumero

192

Aluevaaleissa
äänestysnumero

2314