Kakriainen Markku

Olen 70-vuotias aviossa oleva seniorikansalainen. Maalta maailmalle ponnistanut ja hektisen työuran elinkeinoelämän johtotehtävissä tehneenä viihdyn työeläkkeellä. Kaikenlaiset arjen aktiviteetit pitävät pirteänä. Iloa elämään tuovat erityisesti urheilulliset pojanpojat ja laaja ystäväjoukko.

No miksi vielä vaaleihin? Lapsuudesta opittu naapurin auttaminen ja talkoohenki on siivittänyt elämääni osallistumaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja yritysten hallitustyöhön. Vuosikymmenten kokemus erilaisissa luottamustehtävissä antaa hyvät eväät olla edelleen vaikuttamassa oman kaupungin ja maakunnan kehittämiseen. Ensiksi ajattelin jäädä jo taustavaikuttajaksi, mutta lukuisat pyynnöt asettua edelleen ehdolle sai pääni kääntymään. Ja rakkaus kotiseutua kohtaan – lapsissa ja nuorissa on tulevaisuutemme. Olen siis valmis jatkamaan työtä tehdä Mikkelistä entistä parempi paikka!

Kuntavaaleissa
äänestysnumero

175

Aluevaaleissa
äänestysnumero

2286

Ammatti

Maakuntaneuvos, eläkeläinen, emeritus toimitusjohtaja, insinööri

Ikä

70

Perhe

Vaimo, kaksi aikuista lasta ja kaksi reipasta pojanpoikaa

Harrastukset

Rakennus- ja remonttihommat, kalastus, marjastus, sienestys, metsätyöt, metsästys ja yhteiskunnalliset asiat

Yhteystiedot

mtkkakriainen@gmail.com

040 065 1204

Reseptini Mikkelin parhaaksi

Tulevaisuus rakennetaan yhdessä – Mikkeli on muutakin kuin ruutukaava-alue!

TOP 3 -teemani seuraavalle valtuustokaudelle:

1. Lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden hyvinvointi on tulevaisuutemme perusta – elämänilon Mikkeli!
2. Elinkeino- ja yrityspolitiikka maan ykköseksi.
3. Talous kuntoon – veroprosentti alemmaksi ja valtionosuudet oikeudenmukaisiksi

MINUN SUOSIKKIRESEPTINI

Kyyveen kuhhoo

Jos on kova nälkä, niin kaksi reilunkokoista itsepyydettyä kuhaa
perunoita
sipulia
kuivattuja/ pakastettuja tatteja/kanttarelleja
voita
öljyä
kuohukermaa
suolaa
sitruunapippuria
kasvisfondia/kasvisliemikuutioita
vettä
Maizenaa

1. Fileeraa kuha. Poista suuremmista kuhista myös nahka. Leikkaa fileet sopivankokoisiksi paloiksi.

2. Laita perunat kiehumaan (kuorittuna perunamuusiin). 

3 Kuumenna paistinpannulla kunnon nokare voita, lisää joukkoon kasvisöljyä.

4. Paista filepaloista ensiksi nahkapuoli rapeaksi, käännä kalapalat. Lisää kuumalle pannulle voita ja ”helli” voisulalla fileitä.

5. Ripottele suolaa pintaan ja paista pari minuuttia.

6. Nosta paistinpannu hellalta ja laita kansi päälle tai peitä foliolla. Lisää halutessasi sitruunapippuria. Mikäli oikein haluat herkutella, niin lisää sopivasti kuohukermaa  paistamisen loppuvaiheessa. Kuha on maittavaa pelkästään suolalla ja sopivalla määrällä voita maustettuna.

7. Jos teet perunamuusia, survo kypsät perunat ja mausta suolalla. Jos haluat herkutella lisää voita. Mikäli et pelkää kiloja, niin lisää kuohukermaa ja sekoita.

Tattimuhennos
Mikäli oikein haluat herkutella, tee tattimuohennos tai -kastike.

1. Anna kuivattujen sienien pehmitä kermassa pari tuntia tai lisää pakastetut tatit kuumalle pannulle ja haihduta kosteus pois.

2. Lisää voi/öljy ja pilkotut sipulit. Kypsennä pari kolme minuuttia, lisää kasvisfondia, vettä, suolaa ja vähän pippuria.

3. Anna muhia jonkin aikaa, lisää vettä (ja kermaa), kuumenna ja sakeuta maizenalla. Kypsennä ja varmista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Lopuksi kaikki lautaselle salaatin kera (jos on). Nauti ruisleivän kera ja juomaksi rasvatonta piimää. Muista, ruuan laitto on säveltämistä ei mittaamista!

Kakriainen
Markku

Kuntavaaleissa
äänestysnumero

175

Aluevaaleissa
äänestysnumero

2286