Hirvonen Hanna

Olen vajaat kuusi vuotta sitten mikkeliläistynyt sairaanhoitaja. Asun Kaituenmäellä aviomieheni ja kahden kääpiösnautserimme kanssa.
Muutin Mikkeliin opiskelukaupungistani Kuopiosta kumppanin ja työpaikan perässä. Alun perin olen kotoisin Mäntsälästä, mutta sukujuureni ovat savolais-karjalaiset. 

Mikkelissä pidän siitä, että samassa paketissa saa sekä kaupungin että kauniin luonnon hyvät puolet. 
 
Hoitajana olen erikoistunut mielenterveys- ja päihdehoitotyöhön. Mielen hyvinvointi ja sen edistäminen ovat lähellä sydäntäni. Minua motivoi kuntavaaliehdokkuuteen se, että monet kuntatasolla päätettävät käytännön asiat vaikuttavat kiinteästi ihmisten psyykkiseen, fyysiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.

Kuntavaaleissa
äänestysnumero

166

Ammatti

Sairaanhoitaja

Ikä

34

Perhe

Aviomies ja kaksi kääpiösnautseria

Harrastukset

Ruoanlaitto ja leivonta, askartelu ja käsityöt, koirien kanssa ulkoilu ja puuhailu, lukeminen ja lautapelit

Yhteystiedot

hannamhama@gmail.com

Reseptini Mikkelin parhaaksi

Tehdään Mikkelistä entistä houkuttelevampi kaupunki tulla ja jäädä. Mikkeliin täytyy kehittää vielä paremmat olosuhteet eri-ikäisille ja -taustaisille asukkaille, monenlaisissa asuinympäristöissä.

TOP 3 -teemani seuraavalle valtuustokaudelle:

1. Houkutteleva ja vetovoimainen Mikkeli – niin ihmisille kuin yrityksillekin
2. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja osallisuuteen panostaminen
3. Toimivat kulkuyhteydet ja julkinen liikenne mahdollistavat Mikkeliin tulemisen ja jäämisen

MINUN SUOSIKKIRESEPTINI

Handen brunssimunakas

6 kananmunaa
0,5 dl maitoa tai kermaa
suolaa
savupaprikajauhetta
grillimaustetta
sipulijauhetta
mustapippuria
1 nippu kevätsipulia
4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
voita tai öljyä paistamiseen

1. Sekoita munat kevyesti vatkaten rikki. Vatkaa joukkoon maito tai kerma, ja lisää ripaus mausteita makusi mukaan. 

2. Laita paistinpannulle voita tai öljyä kuumenemaan. Silppua kevätsipulit ja aurinkokuivatut tomaatit esimerkiksi saksilla, ja kuullota ne nopeasti pannulla.

3. Kaada munaseos pannulle sipuleiden ja tomaattien päälle, ja paista munakasletuksi miedolla lämmöllä. Kun munakas on hyytynyt tarpeeksi, käännä se ympäri pannulla. Munakas on valmis, kun se on mielestäsi sopivan hyytynyt ja paistopinnan väri miellyttää.

Nauti munakas kaikessa rauhassa, hyvän leivän ja tuoreiden kotimaisten kasvisten kanssa. Leivälle voi lorauttaa aurinkokuivattujen tomaattien purkista öljyä.
 
Tähän brunssimunakkaaseen voi silputa sipulin ja tomaatin lisäksi ihan mitä tahansa mitä jääkaappiin on jäänyt, kuten keitettyä perunaa, hieman nahistunutta paprikaa tai porkkanaa, leikkele- tai juustopaketin jämät tai lisätä munaseokseen vaikkapa tuorejuustopurkin pohjat. Näin mitään hyvää ei mene hukkaan.

Hirvonen
Hanna

Kuntavaaleissa
äänestysnumero

166